Korrekt fyldning og opbevaring af trykluftflasker
Håndteres og behandles trykluftflasker til dykning korrekt, holder de i rigtig mange år. Vil du være sikker på din flaske holder længst muligt, er der nogle enkelte regler ved fyldning og opbevaring, du altid bør følge. Vi har fra Scubapros tekniske direktør i Europa modtaget følgende informationer:
Når en flaske fyldes, må den aldrig blive nedkølet, samtidig med fyldningen sker. Sker der en nedkøling af flasken samtidig med den fyldes, vil der dannes kondensering på indersiden af flasken. Uanset hvor godt et filtersystem, der er monteret på kompressoren, vil der kunne dannes kondensvæske ved for eksempel nedkøling i et vandkar. Den korrekte fremgangsmåde ved flaskefyldning, er fyldning uden køling, helst fra en flaskebank hvor luften fra kompressoren er nedkølet. Flasken kan eventuelt efterfyldes, hvis den er blevet meget varm ved fyldningen.
Ved opbevaring af flasker bør de altid stå op i et stativ eller lignende, hvor de ikke kan væltes. Skulle der være nogen form for fugt i flasken, vil den samles i bunden. Bunden samt toppen er det stærkeste område på flasken. Ligger flasken ned, vil der kunne dannes et aflangt rustspor på flaskens side. Ved sprængninger af flasker vil du typisk se den er flækket på langs. Ved rustspor på siden af flasken svækkes materialet og risiko på for sprængning øges.
Retur til Gode ideer
Køb dit udstyr direkte på edyk.dk
Komplet liste med danske dykkerlæger
Bliv gratis medlem af Dykkercentrets kundeklub
Udstyrsguider med tips om pasform og vedligehold