Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

Juni 2003

Sommeren er over os og der er stor efterspørgsel på dykkeaktiviteter. Ikke kun dykning med flaske er en dejlig beskæftigelse, når vi er ved stranden. Desværre er snorkeldykning en overset aktivitet af de fleste danskere. De fleste ved det er en god ide at tage ABC-udstyr (maske, snorkel og svømmefødder) med på ferien, når turen går syd på. Hvorfor er der ikke flere der prøver at snorkel i Danmark? Her hjemme er der jo masser at se på og børnene bliver altid overraskede over alle de ting de kan finde lige så snart de får maske og snorkel på. Er vi dykkere ikke gode nok til at fortælle om alle de dejlige oplevelser der ligger og venter lige ude under overfladen? Tag dine børn eller venners børn med til stranden og vis dem den forunderlige verden der er så meget af lige her i Danmark.
Vil du selv ud at dykke, så check Dykkercentrets aktivitetsplan.

Har du ideer eller ønsker, er du meget velkommen til at kontakte os.

Mero Mynox 2003
Mynox 2003 er en komplet ny udvikling både teknisk og designmæssigt af den tidligere Mero model Mynox.
Mero har med sædvanlig tysk grundighed i deres Mynox 2003 overført en mange af detaljerne fra topmodellen Magic. Blandt andet formsyede arme og knæ partier, der gør dragten meget komfortabel for dig at dykke i. Mero har ligeledes inkluderet de forstærkede knæpartier fra Magic’en. De giver dig en større slidstyrke sammen med ekstrem fleksibilitet. Hvad hjælper det med en kraftig knæbeskytter hvis det hæmmer dine bevægelser?
Samlet giver det en dragt med stor komfort og slidstyrke samt perfekt pasform til de fleste og pasformen er ubetinget det vigtigste , når du vælger dragt.
Dragten er fremstillet i 7 mm kvalitetsneopren med Termoplus for maksimal komfort. Termoplush inderbeklædningen gør det meget nemmere at tage dragten på, når den passer perfekt, det vil sige sidder til over det hele uden luftlommer. Desuden minimerer Termoplush vandudskiftningen helt tæt på kroppen, så du bedre kan holde varmen. Dragten er med dobbelt manchetter i både arme og ben, så du kan bruge dragten som semitør eller som våddragt. Det giver dig den fordel, at du kan benytte dragten under mange flere forhold end mange andre dragter. Dragten består af en 7 mm. heldragt, som du kan kombinere den med en 5 mm vest med hætte, så du kan holde varmen når du skal dybere og det bliver koldt. Heldragten kan benyttes alle steder syd på og med vesten er dragten varm nok til dykning hele året i Danmark.
Dragten leveres i 6 dame og 10 herre størrelser. Tilpasning udføres, hvis nødvendigt, hvilket det meget sjældent er, da pasformen er bedre end de fleste andre dragter.

Overall 1795,- 
Vest 895,- inkl. 
Løs hætte 195,- 
Komplet med vest 2395,-. Du sparer 295,-

--------------------------------------------------------------

Undgå vådt omklæningstøj.Seac Sub har løst problemet med vådt tøj, der skulle være tørt. Nu kan du tørre dig i et tørt håndklæde og tage tørt tøj på efter dykket, hvis du opbevarer det i den vandtætte pose fra Seac Sub.
Posen leveres i to størrelser alt efter dit behov. Fremstillet i meget kraftigt, slidstærkt og vandtæt materiale.Produceres og lagerføres i farverne blå og sort afhængig af størrelsen.
Perfekt til alt, hvor du vil holde noget tørt - dykning, surfing, sejlads, kano, kajak, bag på cyklen, teltturen - kun fantasien sætter grænser.
"Lille" vandtæt pose 245,-
Stor vandtæt pose med skulderrem 395,-

--------------------------------------------------------------

TravelTrack - Gratis download
smartrak_com.jpeg (24607 byte)TravelTrack er nu tilgængelig til Uwatec Smart Pro og Smart Com dykker computere.
TravelTrak er det mest avancerede software program, som let holder styr på din dykkerprofil og logbog ved hjælp af en Personal Digital Assistant PDA der bruger Windows CE eller Pocket PC styresystemer.
Du kan downloade TravelTrak gratis på Uwatec hjemmeside.
Traveltrak er det kraftigste fuld farvet PDA baserede dykkerprogram, der visualiserer din dyk profil, håndterer din logbog og gør det muligt for dig at ændre i opsætningen på din dykker computer før et dyk eller lige efter. TravelTrak er klar til at hjælpe dig og dine makkere med det samme, lige meget om du er på en dykker ferie, mellem dykkene på en live a board, eller når du ikke lige er i nærheden af en Stationær PC’er. TravelTrak tilbyder dig mobilitet og understøtter Uwatec Smart Pro og Smart Com dykker computere med metrisk og imperial systemet. Kommunikationen mellem Smart dykker computerne og PDA forgår via den indbyggede infrarøde port (IrDA), helt uden kabler. I tillæg skal nævnes, at den nyeste version af SmartTrak understøtter import af TravelTraks logbog.
Systemkrav: TarvelTrak arbejder sammen med PDA’er udstyret med enten ARM, MIPS eller SH3 microprocessorer, som bruger Windows CE 3.0, Lomme PC 2000 eller 2002 operations system og kræver minimum 200 KB fri hukommelse. Programmet Microsoft ActiveSync version 3.5 eller nyere skal være installeret på computere.

--------------------------------------------------------------

Komplet sæt udstyr til kun 9995,-
Kig ind i Dykkercentret på Frederiksberg og få dit udstyr med hjem allerede i dag. Vi har netop modtaget en stor sending fra Italien - Kig ind og find dit udstyr i dag.

--------------------------------------------------------------

Lån op til 30.000 kr. Her og nu
Udfyld og indsend låneansøgningen elektronisk. Bemærk - det er kun lån til dykkerudstyr i Dykkercentret, du kan ansøge om.
Dykkercentret vil herefter få svar via fax inden for 15 minutter.
Bliver dit lån godkendt skal du blot kigge ind i Dykkercentret inden 7 dage. Vi pakker dit udstyr med det samme og du kan komme ud og dykke. Kommer du ikke i Dykkercentret inden 7 dage, annulleres lånet automatisk. Vi giver dig selvfølgelig besked om dit lån er blevet afslået eller bevilliget.
Du er selvfølgelig også velkommen til at komme ind i Dykkercentret, så hjælper vi dig med at udfylde låneansøgningen. Modtager vi ikke svar inden for 15 minutter, er der en flaske champagne til dig.

Tycho Brahe Planetariums nye IMAX-film "Koralrevet" tager publikum med til det populære paradis under havets overflade.

Koralrevet begejstrer alle - har du ikke allerede set den, så reserver din plads i dag. Dykkerarrangementet er blevet en kanonsucces, der blev udsolgt alt for hurtigt. Planetariet har lovet at se om det ikke kan gentages - Du vil selvfølgelig få besked via Dykkercentrets E-News når det er endeligt besluttet.

Filmoptagelserne
At filme under vand er en af de mest komplicerede former for filmoptagelser. Filmholdet skal være certificerede dykkere og optageudstyret specialdesignet, så det kan holde til trykket under vand.
IMAX
Til optagelserne af "Koralrevet" var en af filmholdets største udfordringer at håndtere de meget store og tunge IMAX-kameraer under vand. Holdet brugte to IMAX-kameraer på hhv. 50 kg og 125 kg, og de krævede hårdt fysisk arbejde, hvilket er risikabelt på store dybder, fordi kroppen allerede er på grænsen af sin formåen. Filmholdet gennemførte 2421 dyk og tilbragte 2810 timer under vand.
Rekorden
For at kunne vurdere de dybereliggende koralrevs tilstand ønskede filmholdet at lave optagelser på 110 meters dybde – dybere end et IMAX-kamera nogensinde har været. På denne dybde er trykket næsten 11 gange højere end på overfladen, og filmholdet måtte kæmpe mod fejl i dykkercomputerne, oversvømmede kameraer og undervandslamper, der blev knust af trykket. Til optagelserne af "Koralrevet" gennemførte filmholdet 21 af disse rekorddybe dyk. Her brugte holdet ikke almindeligt dykkerudstyr, men specialudstyr kaldet mixed-gas closed-circiut rebreathers. Udstyret forlænger det den tid en dykker kan opholde sig under vand og hjælper kroppen med at klare de fysiologiske forandringer, der sker på store dybder. Ved omkring 30 meters dybde kan nitrogenen i almindelig luft få dykkeren til at blive desorienteret, euforisk eller bedøvet. Når dykkeren kommer under 60 meter bliver oxygen-indholdet i luften så koncentreret, at det er giftigt for kroppen. Løsningen er et "trimix" – en blandingsluft, der består af store mængder helium blandet med oxygen og nitrogen. Den rigtige blanding er livsnødvendig, da den mindste fejlberegning kan føre til pludselig bevidstløshed og død.
Uanset om dykkerne bruger specialudstyr eller almindeligt dykkerudstyr skal de gennemgå en dekompression for at undgå dykkersyge. Dekompressionen foregår ved, at dykkerne stiger til overfladen i flere etaper, så den nitrogen og helium, der har ophobet sig i dykkerens blod og væv under dykningen, kan forsvinde via udåndingsluften. Uden dekompression vil den optagne mængden af nitrogen og helium danne små bobler i dykkerens blod og væv. Dykkersyge kan i alvorlige tilfælde medføre bevidstløshed og død.
På Coral Reef Adventure var der afsat fire timer dagligt til dekompression i vandet.

Anmeldelse af Koralrevet
Fra Politiken:
Koralrevet

Af Erik Jensen
Man dykker ned i en vrimmel af liv, hvis lige man ikke kan forestille sig.
Kæler med havets kobraslange, lader en lille fyr, der ligner en edderkop, rense ens tænder. Klør en ordentlig kartoffelfisk på hagen og svømmer pludselig blandt 300 hajer. Og hele tiden er man omgivet af mere vand og flere forunderlige fisk. Over og under en selv.
Sådan er virkeligheden for den, der i tørskoet tilstand drister sig indenfor i Tycho Brahe Planetarium, og dykker ned i den fascinerende film om livet på klodens truede koralrev. Det krævede 2.810 timer under vand at få optaget disse svimlende smukke billeder og 2.421 dyk, hvoraf flere var på så dybt vand og blandt så farlige dyr, at det var med liv og helbred som indsats.
Billederne virker til gengæld så stærke i IMAX-formatet på planetariets store kuppel af et lærred, at man næsten ikke behøver at have dårlig samvittighed over, at man aldrig har fået taget et dykkercertifikat.
Omvendt må man erkende, at 'Koralrevet', som filmen slet og ret er kommet til at hedde på dansk, er så indbydende, at man straks har lyst til at tage næste fly med afgang mod et af disse livfulde steder for at få certifikat.
Hvilket 100.000 danskere har, og bestanden vokser hastigt år for år.
Det samme kan man desværre ikke sige om bestanden af dyreliv og fisk ved koralrevene, der ligger omkring Ækvator. Flere koralrev er simpelthen uddøde, og fortsætter udviklingen, kan dette livsvigtige, smukke og forunderlige begreb være historie om 30 år. I så fald kan kommende generationer takke dykkerne i filmen, fordi de fik vist, hvad man fremover kun kan drømme om.
Naturligvis er detikke formålet med filmen. Tværtimod er ideen at rette opmærksomheden mod de faktorer, der truer koralrevene og få flere til at gøre en indsats for at bevare dem. Problemerne skyldes den generelle temperaturstigning i verdenshavene, forurening, overfiskeri og skovhugst i regnskovene inde på land. Den stærkt stigende dykkerturisme ved koralrevene er tilsyneladende ikke noget problem. Måske fordi turister ikke vil se på døde koralrev, som det bliver sagt i filmen.
Den er redigeret, behandlet og oversat til dansk af planetariet for næsten en halv million kroner. Det er naturligvis rimeligt nok, al den stund det i høj grad er skoleelever, der kommer til at studere dette fine og faktisk ganske underholdende eksempel på såkaldt 'edutainment' i planetariet.
Alligevel sidder man med en underlig fornemmelse af, at der må være gået nuancer og detaljer tabt i dialogen mellem de medvirkende dykkere, filmfolk, videnskabsmænd og lokale ved at lade alt indgå i en dansk fortælling.
Det betyder mindre, sammenholdt med de fantastiske billeder og det svimlende sug det er at dykke ned i denne verden fra Great Barrier Reef i Australien til Tahitis vulkanøer. Selv på film. Se den, før det er for sent.
film.jpg (12308 byte)      dykker.jpg (44820 byte)      Rensefisk.jpg (37643 byte)      klovn.jpg (43006 byte)      flyver.jpg (39867 byte)

PRB_SeaGoldSEA GOLD Antidug.
Høj koncentreret antidug gele til dykkermasker. Ubetinget det bedste antidug middel du kan få. 58,-. Se vedligehold af din maske på Dykkercentrets hjemmeside under Udstyrsguider - Maske snorkel guide.
Brug : Påfør en smule af SEA GOLD på indersiden af maske glasset. Fordels jævn med fingrene på glasset. Skyl masken to gange umiddelbart herefter. Brug kun som anvist.
Advarsel : SEA GOLD er meget koncentreret og bør ikke bruges til svømmebriller. Undgå direkte kontakt med øjnene. Såfremt kontakt med øjnene – skyld øjet i vand i 15 minutter. Kontakt en læge såfremt irritationerne forsætter. Du bør ikke bruge for meget SEA GOLD ad gangen, bør bruges som anvisningerne foreskriver. Kan ikke bruges til svømmebriller eller kontaktlinser. Opbevar utilgængeligt for børn.

I 2003 har du ikke mindre end 54 forskellige hold at vælge imellem i Dykkercentret.
Check hjemmesiden under Kurser.

--------------------------------------------------------------

Emnedyk – Afbalancering. Efter en kort teoretisk gennemgang af de forhold, der har indflydelse på vores opdrift går turen ud i vandet til praktisk afprøvning. Inden du starter dykket kontroller vi, at du er helt korrekt afbalanceret. Når din vægt er optimal gennemfører du 1 dyk med forskellige opgaver for at opnå øvelse i perfekt afbalancering. Det er ikke et kursus, men afslappende lærerigt dyk du kan glæde dig til. Har du lyst til "kun" at dykke er du også meget velkommen.
På sidste afbalanceringsdyk blev der taget 5,5 kilo af i gennemsnit go den der tog mest af fjernede 8 kilo bly for at blive korrekt afbalanceret. Tag med og se hvor lidt du skal slæbe, når du er rigtig afbalanceret.
Vi finder det bedste dyksted på dagen. 1 dyk alle kan deltage på og have glæde af.
Næste gang bliver fredag den 25. juli afgang kl. 1700 - Kig ind i Dykkercentret og reserver din plads allerede i dag. 285,-

--------------------------------------------------------------

Vrag specialty
Vil du lære hvordan man dykker sikkert rundt og ved vrag? Hvad gør man når et nyt vrag er opdaget? Er det sikkert at trænge ind? Hvordan trænger man sikkert ind i et vrag? Alle disse spørgsmål samt mange flere gennemgår vi teoretisk og praktisk på 4 spændende dyk her af 1 natdyk. Bemærk der er ingen garanti for dykning på vrag under kurset (vejrafhængigt), det primære er at lære hvordan du dykker sikkert i og omkring vrag. Du skal være certificeret minimum advanced eller tilsvarende for at deltage.
Pris 1550,- inkl. 2 dage med 4 dyk, certifikat og diplom. Max. 6 deltagere.
Transport er inkluderet.
Kursusstart lørdag den 26. juli kl. 0900.

--------------------------------------------------------------

RØDE KORS FØRSTEHJÆLPS GRUNDKURSUS
Dette 12 timers grundkursus inkluderer ikke kun førstehjælp ved ulykker men også ved akutte sygdomme samt selvfølgelig afgivelse af korrekt hjertemassage. Dette kursus er kompetencegivende, det vil sige det er anerkendt i forbindelse med flere videregående voksenuddannelser samt i forbindelse med stort førerbevis og samaritter.
Kursusgebyr inkluderer Røde Kors GF håndbog, der indeholder alle vitale oplysninger om førstehjælp ved ulykker og akutte sygdomme, hjertemassørens 13 bud, Diplom og certifikat.
BEGRÆNSET antal pladser – tilmeld dig nu. 685,-
Kursusstart tirsdag den 16. september kl. 1800.

--------------------------------------------------------------

Check Dykkercentrets hjemmeside, hvis du har lyst til at blive uddannet til Instruktør Assistent eller Instruktør og arbejde i Dykkercentret.

Skynd dig at reservere din dykkerrejse i sommerferien - Atlantis melder alt udsolgt til og med den 23. juli (i dag 20. juni). Check tilbudsrejser neden for eller kontakt Atlantis rejser direkte på 3331 4840.

RABAT på dykkerrejser med Atlantis Rejser:
Vi tilbyder op til 1600 kr. rabatter fra listeprisen for rejser til Sharm el Sheikh. Vi flyver hver torsdag med Maersk Air fra København og Billund. Klik her for at se de aktuelle rabatpriser.

RABAT 500,- til alle, der modtager det Elektroniske Nyhedsbrev fra Dykkercentret.
Udskriv Rabatformularen (Kan kun udskrives fra det E-News du har modtaget) og tag den med til Atlantis rejser, når du bestiller din dykkerpakke.
Er I flere skal du blot udskrive en Rabatformular til hver deltager og I får 500,- rabat per person.
Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter og er kun gældende for dykkerpakker med Atlantis Rejser. Tilbuddet gælder alle dykkerpakker i maj, juni, august og september. Bemærk - det er kun modtagere af Dykkercentrets Elektroniske Nyhedsbrev der får denne rabat tilbudt. 
Kig ind til Atlantis Rejser og reserver din næste dykkerrejse allerede i dag.

Check Atlantis Rejser eller kontakt dem direkte på telefon 3331 4840

En venlig opfordring til alle fra Christian, der har været instruktør siden 1996 og certificeret over 100 dykkere. Læs desuden artiklen på Dykkercentrets hjemmeside om dykning i Kronborg bugten.

DYKKERENS LOD
Hvorfor nu denne overskrift – jo fordi det af og til er dykkerens lod – at få problemer på andres vegne fordi vi jo alle er ens, når vi har dykkerudstyret på!!!!!!
Jeg kan ikke lægge skjul på, at jeg elsker at dykke – Det er dødbesværligt at finde udstyret frem, køre ud og finde det rette dykkersted, tage udstyret på – MEN BELØNNINGEN ER ENORM, NÅR MAN NU KOMMER I DET VÅDE ELEMENT OG BLIVER ET MED NATUREN I VÆGTLØS TILSTAND.
Sådan skulle det også være i week-enden den 3-4 maj 2003. Jeg var som instruktør af sted med en samling meget unge dykkere, der skulle have deres sidste dyk i vandet inden de blev certificerede.
Min medinstruktør og jeg havde tudet dem ørene fulde omkring sikkerhed, hensyntagen til andre dykkere og ikke mindst respekt for de skrevne og uskrevne regler omkring dykkerstederne – således at vi igen og igen kunne have glæde af en verden under havet uden at noget blev ødelagt for nogen.
Vi nåede frem til dykkerstedet – KRONBORG BUGTEN – som er kendt af alle dykkere på Sjælland – ingen tvivl om det. Vi havde forklaret vores unge dykkere, at her sætter man ikke både i vandet, en gammel regel siger, at vi ikke dykker over 8 meters dybde af hensyn til færgesejladsen og sidst men ikke mindst husker man dykkerflaget.
På stedet var ligeledes en flok erfarne dykkere - gik jeg ud fra grundet deres gule flasker med anderledes mærkater på og fine udstyr.
Jeg rettede nu henvendelse til deres dykkerleder, idet jeg ønskede at vide, hvor de ville dykke, så vi kunne holde os lidt af vejen idet vi jo skulle ligge på bunden og lave øvelser – der er jo ingen grund til at ødelægge noget for hinanden. Dykkerlederen forklarede nu, at de var CMAS dykkere på nitroxkursus, og at de skulle ned på ca. 30 meter, så vi kunne ikke forstyrre dem så meget.
Det var med nogen undren jeg modtog denne besked, men jeg ville ikke blande mig, når et dusin erfarne dykkere havde taget denne beslutning, og desuden havde jeg nok at se til.
Vi gjorde os klar – det gjorde de andre dykkere også – hvorefter turen gik i vandet. Vi havde af hensyn til de andre dykkere på stedet placeret vores bøje med flag på 5 meter vand umiddelbart ud for stensætningen ved molen, så de andre dykkere stort set havde det øvrige område at boltre sig på.
På et tidspunkt lå jeg så ved bøjen med mine dykkere og var ved at gennemgå forskellige procedurer, og jeg så nu en nydelig orange båd med diverse mandskab på dækket sejle ind mod os. Vi var de eneste dykkere i overfladen. Da båden var få meter fra os standsede den op, og en "meget vred" herre proklamerede over for mig, at nu kunne jeg godt få styr på mine dykkere, og hvad vi i øvrigt bildte os ind m.v.
Lettere overrasket forsøgte jeg at forklare, at vi kun var os og at jeg havde mine dykkere omkring mig, men lige meget hjalp det – vi skulle under ingen omstændigheder dykke ud under færgerne o.s.v.
Jeg kunne kun beklage det skete, og lovede at lade beskeden gå videre til de aktuelle dykkere på stedet og båden forlod nu stedet igen. Vi fik vores dyk overstået og på et tidspunkt så jeg 2 af de omh. dykkere på stensætningen. Jeg råbte til dem, at jeg netop havde modtaget en skideballe på deres vegne, hvortil deres kommentar var, at nu havde jeg jo gjort, hvad jeg skulle.
Da vores dykning var overstået var jeg blevet godt og vel småsur – en dejlig dykkerdag i godt vejr bliver alligevel ødelagt lidt, når man skal skideballereres for noget man ikke har gjort, og jeg fik nu fat i dykkerlederen, der beklagede det skete, og at han selv have talt med havnefogeden. Al ære og respekt for at man ikke er for stor til at give en undskyldning og selv retter henvendelse til rette myndigheder og får sagen ryddet af vejen.
Min begrundelse for at skrive dette er en indtrængende bøn til alle os der dykker:
PAS NU PÅ VORES DYKKERSTEDER – RESPEKTER DE RETNINGSLINIER, DER ER GIVET AF MYNDIGHEDER OG EJERE AF DYKKERSTEDERNE OG OVERHOLD DE ALMINDELIGE SKREVNE OG ETISKE REGLER FOR DYKNINGEN, så vi alle kan få glæde af vore dykkersteder og de kan bevares og benyttes af vore efterkommere i den dykkende verden.
Med ønsket om en god dykkersommer med masser af sol og god sigt
Christian Harre

--------------------------------------------------------------

Aktivitetsplanen for Dykkercentret i juli er ved at være klar - modtager du ikke automatisk besked, når Aktivitetsplanen er klar, kan du tilmelde dig her.

- 20/06-03 Nyt link nu 97 links - Yap er blevet anerkendt som en verdensklasse dykke destination
- 20/06-03 Nyt link nu 96 links - Coral Reef er hjemmeside for IMAX dykkerfilm succesen i Planetariet

Sidste nye artikler på Dykkercentrets hjemmeside:
- 20/06-03 Yap - her er manta dykning
- 20/06-03 Vinder Allan har hentet sin dragt
- 16/06-03 Personalekrav til ansatte i Dykkercentret
- 01/06-03 Ny konkurrence - Vind taske efter eget valg i Dykkercentret

Uwatec Aladin Pro
Aladin_Pro.gif (17707 byte)
Den legendariske dekompressionscomputer Aladin Pro fra Uwatec er "still going strong". Vi har været heldige at få nogle eksemplarer i det "gamle" design til en rigtig god pris. Er du lige glad med "indpakningen" kan du gøre et kup. Den nye model Pro Ultra er med samme indmad, men i er smartere design - Begrænset antal.
NU KUN 2695,- 
Print denne tekst ud og kig ind i en af forretningerne for at hente din Aladin pro.

--------------------------------------------------------------

Deltag i konkurrencen og vind udstyr
På forsiden af Dykkercentrets hjemmeside finder du altid en konkurrence med meget flotte præmier.
Sidste dato for nuværende konkurrence er indsendelse senest søndag den 31. august 2003. Du kan vinde en taske efter eget valg i Dykkercentret på Frederiksberg.
Se vinderen af den sidste konkurrence. Store chancer for at vinde - sidst blev der trukket lod imellem kun 308 deltagere af konkurrencen.

Danmarks Akvarium - Artikel fra Søhesten
Papegøjefisk
parot.jpg (31006 byte)Der findes mere end 80 arter af papegøjefisk, hvoraf langt de fleste findes i tropiske havområder. De kendes primært på deres sammenvoksede tænder, der ofte minder om et papegøjenæb - der af navnet papegøjefisk. Dette "næb" benyttes under fødesøgningen, hvor fiskene græsser alger af sten og ligefrem æder visse koraller. Små stykker sten eller stenkoraller ædes sammen med algerne og hjælper til i fordøjelsen ved at bearbejde føden i maven. På den måde er papegøjefiskene i vidt omfang med til at danne koralsand ved koralrevene. Skulle du være så heldig på et tidspunkt at ligge på det hvide koralgrus eller - sand på en tropisk strand, er det da en tanke værd, at meget af det har været gennem tarmsystemet på papegøjefisk!

--------------------------------------------------------------

Glæd dig til sidst på sommeren, hvor Dykkercentret i samarbejde med Danmarks Akvarium vil gennemføre et "indsamlingsdyk" for at skaffe friske eksemplarer af danske fisk og alger til akvariet. Du vil senere på Dykkercentrets aktivitetsplan få yderligere information.

Modtager du ikke det Elektroniske Nyhedsbrev med blå "skillelinier" imellem hvert afsnit og er der "mærkelige" koder, bør du checke i hvilket format du modtager E-mail. For at modtage det Elektroniske Nyhedsbrev korrekt, skal dit postprogram være indstillet til visning i HTML format. Du kan altid se, hvordan det Elektroniske Nyhedsbrev bør se ud, ved at kigge på Dykkercentrets hjemmeside under Divers Club.

Ønsker du ikke at modtage det Elektroniske Nyhedsbrev skal du blot returnere denne mail med
Emne: Aflys