Modtager du ikke allerede E-News kan du tilmelde dig her

August  2003
Hvad er det vi laver der ude?
Mange snakker om at dykke på vrag. Hvorfor er dykkere oplært/indoktrineret til at vrag er noget specielt? Vrag er ulykker eller uheld, hvor en bunke gammelt jern kommer til at ligge og flyde midt i naturen. Der skrives meget om at sænke vrag for at skabe kunstige rev - Hvad er der galt med vores naturlige rev, dem er der mange af og de dør ikke som koralrevene. De fleste er i dag rimeligt miljøbevidste, men dykkere vil have gammelt affald til at flyde rundt omkring på havbunden, naturligvis efter de er rengjorte for olie. Uanset hvor rengjorte de gamle skibe bliver, inden de bliver sænket, vil det stadig være en bunke gammelt affaldsjern, der kommer til at skæmme naturen.
Meget få snakker om den pragtfulde naturoplevelse, det er at dykke. Baggrunden for dette er vel desværre den "universelle" uddannelse af dykkerledere og instruktører. Det er nemmere at snakke om alle de vrag der er end den spændende natur, der er i vores hjemlige farvande. Det er korrekt, at der er tusinder af vrag i de danske farvande, men alle på lavere dybde er sprængt i stykker for at undgå påsejling. Hvad spændende er der ved en bunke forvredne jernplader? Det ville være dejligt, hvis flere dykkerledere og instruktører skaffede sig viden om alt det er at se i vores hjemlige farvande. At dykke er en naturoplevelse, hver eneste gang man kommer i vandet. Glem alt om større dybder og gammelt jern, tag ud og nyd naturen, som der er så meget af i vores egne hjemlige farvande.
Har du ikke allerede de nye bøger om Danske stenrev og fisk i Danske farvande, så kig forbi din boghandler eller Dykkercentret.

Har du ideer eller ønsker, er du meget velkommen til at kontakte os.

Scub-Alert.jpg (31715 byte)Scub-Alert er den ideelle måde at få kontakt til din makker både under dykket og i overfladen. I overfalden kan den desuden bruges til at tilkalde opmærksomhed fra land eller båd.
Lydsignalet er på cirka 120 dB, der vil kunne høres på en afstand af op til 1 km.
Scub-Alert tilkobles din lavtryksinflatorslange til BC-vesten, så den sidder nemt tilgængeligt lige over din vest-feeder. Den fungerer ganske simpelt ved at du trykker på den røde knap, hvorefter der afgives et signal
.
Mikkel har afprøvet Scub-Alert og skriver: "Ville bare lige skrive angående den lille dims jeg havde med ud og prøve, var det ikke Scub-Alert den hed? Den fungerede som sagt fint ude i poolen. Mine kursister reagerede i hvert fald på den og kunne høre den. Hvor langt væk de ville kunne høre den ved jeg ikke, men en af dem reagerede da på cirka 5 meters afstand. Over land kunne man også sagtens høre den, men primært som en irriterende hylen. Specielt hvis man holder knappen inde bliver lyden meget højfrekvent."
285,- inkl. 25% moms. 228,- eksl. moms

--------------------------------------------------------------

Linehjul www.jpg (13291 byte)Linehjulet fra Aquatec har alt det et godt linehjul skal have, inkluderet en lav pris. 45 meter line er oprullet på hjulet, der har et stort greb med øje til fastmontering på dit udstyr. Selve hjulet ud- og indløb kan nemt kontrolleres med en lille skydeknap på siden af håndgrebet.
STOP - Her er hjulet låst.
FREE - Her løbet linen løst og kan ud- og indrulles uden modstand
SKIP - Her er der en let friktion på hjulet bevægelse. Linen kan ud- og indrulles med en lille modstand.
Linen leveres monteret med kraftig karabinhage, der har sikkerhedslås.
245,- inkl. 25% moms. 196,- eksl. moms

--------------------------------------------------------------

k6.jpg (6951 byte)Scubapro K-6 kniven er en klassiker.
Med 14 cm. blad er det en robust og kraftig kniv, der kan holde til det hele. Grebet er udformet i softgrib materiale. Samtidig er det så stort, at du kan holde fast selv med de tykkeste handsker. På toppen af håndtaget har du et metalstykke til brug som "hammer" ved til afgivelse af bankesignaler. Skeden er udformet så den giver mindst mulig vandmodstand og sikrer din kniv bedst muligt. Remsystemet er unikt og skal kun justeres første gang du monterer din kniv. På lager sammen med resten af Scubapros store knivprogram.
645,- inkl. 25% moms. 516,- eksl. moms.

--------------------------------------------------------------

Komplet sæt udstyr til kun 9995,-
Kig ind i Dykkercentret på Frederiksberg og få dit udstyr med hjem allerede i dag. Vi har netop modtaget en stor sending fra Italien - Kig ind og find dit udstyr i dag.

--------------------------------------------------------------

Lån op til 30.000 kr. Her og nu
Udfyld og indsend låneansøgningen elektronisk. Bemærk - det er kun lån til dykkerudstyr i Dykkercentret, du kan ansøge om.
Dykkercentret vil herefter få svar via fax inden for 15 minutter.
Bliver dit lån godkendt skal du blot kigge ind i Dykkercentret inden 7 dage. Vi pakker dit udstyr med det samme og du kan komme ud og dykke. Kommer du ikke i Dykkercentret inden 7 dage, annulleres lånet automatisk. Vi giver dig selvfølgelig besked om dit lån er blevet afslået eller bevilliget.
Du er selvfølgelig også velkommen til at komme ind i Dykkercentret, så hjælper vi dig med at udfylde låneansøgningen. Modtager vi ikke svar inden for 15 minutter, er der en flaske champagne til dig.

Succesen forsætter i Tycho Brahe Planetariums. "Koralrevet" er en af de mest populære dykkerfilm til dato. Filmen tager publikum med til det populære paradis under havets overflade.


film.jpg (12308 byte)      dykker.jpg (44820 byte)      Rensefisk.jpg (37643 byte)      klovn.jpg (43006 byte)      flyver.jpg (39867 byte)

Tag en slankekur
Du har det bedst med den rigtige vægt, også når du dykker.
Det er helt utroligt så meget bly mange dykkere slæber rundt på, udelukkende for at gøre det mere besværligt for dem selv. Er du korrekt afvejet vil du bruge mindre energi og mindre luft. Korrekt afvejet vil du meget nemmere kunne afbalancere dig korrekt og det bliver meget mere behageligt og komfortabelt at dykke. Det er desværre meget få dykkere, der er korrekt afbalanceret. I forbindelse med ture i Dykkercentret, hvor vi udelukkende har koncentreret os om at opnå korrekt afbalancering, er der dykkere der har taget 8 kilo bly af deres vægtbælte for at blive korrekt afvejet. På en tur med 8 dykkere blev der i gennemsnit fjernet over 7 kilo bly fra hver dykkers vægtbælte.
Få en makker til at hjælpe dig med at sikre du får al luften ud af din vest og dragt. En liter luft i udstyret betyder et ekstra kilo bly i vægtbæltet. Det er desuden meget vigtigt, at du tømmer dine lunger helt for luft når du skal ned. De første par meter skal du holder en lav lungevolumen.
Er du korrekt afvejet, skal du med neutral lungevolumen (lidt luft i lungerne, men ikke helt fyldte) flyde med øjnene i vandhøjde, når din vest er helt tom. Når du puster helt ud, skal du langsomt begynde at synke og når du ånder ind skal du igen komme til overfladen. Husk at benytte din regulator under denne øvelse, det kan jo være du har så meget bly på, at din snorkel kommer under vand første gang du prøver.
Når du så har smidt al det bly du har for meget, tager du det ind i Dykkercentret sammen med din kvittering på blyet (fra Dykkercentret) og får penge retur for det du ikke har behov for.

I 2003 har du ikke mindre end 54 forskellige hold at vælge imellem i Dykkercentret.
Check hjemmesiden under Kurser.

--------------------------------------------------------------

Biologi Specialty – lær at "læse" naturen og kend det miljø du bevæger dig rundt i under overfladen. Mikkel der er uddannet havbiolog og har sammensat et meget spændende kursus, hvor der er teoretisk gennemgang af det maritime liv, samt praktiske opgaver under de 2 dyk du gennemfører om eftermiddagen. Teori og 2 spændende lærerige dyk, hvor du lærer om livet i havet.
950,- Transport, certifikat og diplom inkluderet. Begrænset antal pladser.
Lørdag den 6. september. Tilmeld dig her.

--------------------------------------------------------------

Equipment Specialty Kursus. Vil du vide hvordan du bedst beskytter dit udstyr, så det holder længst muligt? Vi gennemgår alt udstyr på dette kursus og du lærer, hvordan du kan udføre "field repair" af dit personlige udstyr. Eller lær mere før du køber!
Prisen inkluderer certifikat og diplom. Begrænset antal deltagere.
TILBUD - Har du købet udstyr i Dykkercentret for mere end 9.000,- kan du deltage gratis på kurset. Kursusgebyret refunderes efter afsluttet kursus mod fremvisning af kvittering på udstyrskøbet.
Kursusstart mandag 8. september 1800. Tilmeld dig her.

--------------------------------------------------------------

RØDE KORS FØRSTEHJÆLPS GRUNDKURSUS
Dette 12 timers grundkursus inkluderer ikke kun førstehjælp ved ulykker men også ved akutte sygdomme samt selvfølgelig afgivelse af korrekt hjertemassage. Dette kursus er kompetencegivende, det vil sige det er anerkendt i forbindelse med flere videregående voksenuddannelser samt i forbindelse med stort førerbevis og samaritter.
Kursusgebyr inkluderer Røde Kors GF håndbog, der indeholder alle vitale oplysninger om førstehjælp ved ulykker og akutte sygdomme, hjertemassørens 13 bud, Diplom og certifikat.
BEGRÆNSET antal pladser – tilmeld dig nu. 685,-
Kursusstart tirsdag den 16. september kl. 1800.
Tilmeld dig her.

--------------------------------------------------------------

Strøm specialty lærer dig at "flyve" under vandet uden at skulle bruge kræfter til andet end at nyde det der suser forbi. Inden vi tager af sted har vi lidt teori, så du ved hvordan denne form for spændende dykning finder sted på en sikker måde. På dette kursus vil du ikke blive smidt ud i stærk strøm - Du skal jo lære, hvordan du dykker sikkert i strøm før det er alvor.
950,-. 2 spændende lærerige dyk, diplom og certifikat er inkluderet.
Alle kan deltage, så reserver plads i god tid, hvis du vil være sikker på at komme med. Begrænset antal deltager – Reserver plads i dag. Lørdag 20. september. Tilmeld dig her.

--------------------------------------------------------------

Check Dykkercentrets hjemmeside, hvis du har lyst til at blive uddannet til Instruktør Assistent eller Instruktør og arbejde i Dykkercentret.

Drømmerejse til Galapagos
Søløveunge Galapagos www.jpg (19967 byte)Galapagosøerne ligger i Stillehavet, 1000 km fra Sydamerikas kyst. Blandingen af isolation, et varmt, ørkenagtigt klima og et usædvanlig rigt hav som følge af at flere havstrømme, både kolde og varme, mødes omkring den vulkanske øgruppe, har dannet baggrund for et unikt dyreliv.
Her findes elefantskildpadder på 250 kg, store øgler der lever af kaktusser, svømmende øgler der lever af at græsse alger under havets overflade, pingviner på Ækvator, en skarv der er ved at blive til en pingvin, store kolonier af søløver, pragtfregatfugle og blåfodede suler og nogle små finker, hvis næb gav inspiration til Darwins evolutionsteori. Og enestående for Galapagos er mange af dyrene ikke bange for mennesker, så man kan komme på helt tæt hold af dem.
Også livet i havet er fantastisk. På Galapagos kan man opleve søløver, havskildpadder, pingviner, rokker, hajer, delfiner og farvestrålende tropefisk i et og samme område.
Tilmelding og yderligere information her.

--------------------------------------------------------------

Vinter dykkerrejse katalog er klar fra Atlantis rejser
Kig ind i Dykkercentret eller bestil det direkte fra Atlantis rejser.
Hele vinteren har Atlantis Rejser 2 ugentlige afgange med Maersk Air til Sharm el Sheik.
Se dykkerrejse priser her.

--------------------------------------------------------------

RABAT på dykkerrejser med Atlantis Rejser:
Vi tilbyder store rabatter fra listeprisen for rejser til Sharm el Sheikh. Vi flyver hver torsdag med Maersk Air fra København og Billund. Klik her for at se de aktuelle rabatpriser.

--------------------------------------------------------------

RABAT 500,- til alle, der modtager det Elektroniske Nyhedsbrev fra Dykkercentret.
Udskriv Rabatformularen (Kan kun udskrives fra det E-News du har modtaget) og tag den med til Atlantis rejser, når du bestiller din dykkerpakke.
Er I flere skal du blot udskrive en rabatformular til hver deltager og I får 500,- rabat per person.
Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter og er kun gældende for dykkerpakker med Atlantis Rejser. Tilbuddet gælder dykkerpakker med afrejse i august og september. Bemærk - det er kun modtagere af Dykkercentrets Elektroniske Nyhedsbrev der får denne rabat tilbudt. 
Kig ind til Atlantis Rejser og reserver din næste dykkerrejse allerede i dag.

Check Atlantis Rejser eller kontakt dem direkte på telefon 3331 4840

Check Cool Divers turplan på http://www.cooldiver.dk.
Endnu flere valgmuligheder for dyk og nye dyksteder

--------------------------------------------------------------

Aktivitetsplanen for Dykkercentret i september er ved at være klar - modtager du ikke automatisk besked, når Aktivitetsplanen er klar, kan du tilmelde dig her.
Du kan allerede nu se mange af de ture der er på programmet i september på hjemmesiden under Aktiviteter - Turplan.

Digideep.com on-line bibliotek for digital undervands kamera udstyr

Sidste nye artikler på Dykkercentrets hjemmeside:
- 22/08-03 Instruktør e-mail info - Nitrox norm 4
- 20/08-03 Dykinfo - Indland - Johannes L
- 20/08-03 Nye billeder Snorkling for børn
- 18/08-03 Røde Havet - En turbeskrivelse fra Marsa Alam
- 13/08-03 Opdatering om Blågrønne alger
- 12/08-03 Drømmerejse til Galapagos - Begrænset antal pladser
-- 06/08-03 Over 100 Danske instruktører modtager Instruktør E-Mailservice
- 01/08-03 Pressemeddelelse - Scubapro Master Jacket
- 01/08-03 Instruktør e-mail info - Verdens eneste godkendte CBRD-vest
- 30/07-03 Pressemeddelelse - Danmarks billigste linehjul
- 30/07-03 Pressemeddelelse - Scub-Alert. Få opmærksomhed over og under overfladen
- 24/07-03 Pressemeddelelse - det bedste linehjul på markedet
- 24/07-03 Pressemeddelelse - perfekt til den Danske sommer ved vandet

Air Z.jpg (23200 byte)Uwatec Air Z med sender.
Computeren med alle de informationer du har behov for og ingen slange, der kan hænge fast i noget. Når senderen er kodet sammen med modtagerne holder kodningen, til du skifter sender eller modtager. Der benyttes 1 million frekvenser, så risikoen for at du modtager fejlinformationer er meget minimal. 3 års garanti.
TILBUD 4445,- inkluderet sender. Begrænset tid.

--------------------------------------------------------------

Deltag i konkurrencen og vind udstyr
På forsiden af Dykkercentrets hjemmeside finder du altid en konkurrence med meget flotte præmier.
Sidste dato for nuværende konkurrence er indsendelse senest søndag den 31. august 2003. Du kan vinde en taske efter eget valg i Dykkercentret på Frederiksberg.
Se vinderen af den sidste konkurrence. Store chancer for at vinde - sidst blev der trukket lod imellem kun 308 deltagere af konkurrencen.
NY konkurrence fra mandag den 1. september - Husk at checke www.dykcen.dk

Danmarks Akvarium - Artikel fra Søhesten
havkat.jpg (16577 byte)Endelig er det lykkedes at få fat i 2 stribede havkatte Anarhichas lupus.
De er ikke særlige almindelige i Øresund, men til alt held får Erik Odder fra Nordsømuseet i Vorupør dem ind fra Vesterhavsfiskerne fra tid til anden. To af disse har vi fået foræret og de går nu i akvarium 35. Havkatten har et umiskendeligt udseende med det store hoved og kraftige udstående tænder. De kraftige tænder og den stærke kæbemuskulatur benytter havkatten, når den knuser konksnegle, krabber og søpindsvin. Den er altså specialist i at æde bunddyr med hårde skaller, som er utilgængelige for mange andre fisk.

Der er desværre stadig en udbredt misforståelse i dykkerkredse vedrørende udstyr, der skal benyttes til nitrox med over 22% ilt.
Reglerne er helt klare og utvetydige:
Ved dykning med nitroxblandinger med over 22% ilt, må der udelukkende benyttes flaskeventiler og regulatorer i henhold til de nye Europæiske Normer for nitrox - Se tidligere udsendt Instruktør information.
Søfartstyrelsen oplyser, at efter som der ikke tidligere har været nogen form for godkendt udstyr til nitrox, ikke er nogen form for overgangsordning eller lovlig mulighed for at benytte "almindelige" flaskeventiler og regulatorer, uanset i hvilken grad de er rengjorte. Erstatning ved skade grundet brug af ikke godkendt udstyr er højst utænkelig og der vil formentlig blive lavet undersøgelse for at placere et ansvar. Med den nylige dom (Se info dateret 8/7-03) med hensyn til ansvarlighed, vil jeg anbefale der ikke kan opstå tvivl om, hvilket udstyr der skal benyttes i forbindelse med nitrox dykning uanset blandingsforhold over 22% ilt.

Ønsker du ikke at modtage det Elektroniske Nyhedsbrev skal du blot returnere denne mail med
Emne: Aflys